Home » Rookmelder (CO2) » Zijn rookmelders van Action goed?

Zijn rookmelders van Action goed?

Je hebt het vast al gehoord. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op elke verdieping in huis minimaal één rookmelder te plaatsen. Ben je er nog niet aan toe gekomen dan wordt het hoog tijd. Want een rookmelder kan jou en je gezin beschermen tegen een van de meest nare ervaringen die je kunt bedenken. Er zijn heel veel rookmelders op de markt onder andere van Action. Of die goed zijn lees je hier.

Waar moeten rookmelders aan voldoen

Een rookmelder is een apparaat dat je een alarmmelding geeft als er rook wordt gedetecteerd in huis. Een rookmelder sturen een lichtsignaal uit, als dat lichtsignaal wordt onderbroken ziet de melder dit als een teken dat er rook is en zal dan een alarmsignaal afgeven.

Volgens de wet kun je willekeurig welke rookmelder kopen voor bij jou in huis. Je kunt dus kiezen voor een rookmelder van de Action, of een duurder model zoals een slimme rookmelder. De keuze is dus aan jou.

Maar niet alle rookmelders zijn even goed. Om er zeker van te zijn dat je een rookmelder koopt die ook echt werkt raden we aan om er een te kopen met een Europees keurmerk. Die herken je aan de volgende keurmerken:

  • NEN-14604
  • CE keurmerk

Batterijduur

Een rookmelder werkt ofwel op batterijen of op netstroom. Een rookmelder op netstroom is heel handig omdat je geen batterijen moet vervangen. Desondanks hebben de meeste mensen rookmelders met batterijen. Bij sommige rookmelders moet je die batterijen elk jaar vervangen en bij anderen om de 10 jaar.

Bij de aanschaf van je rookmelder is het goed om te bedenken of je graag elk jaar op een ladder klimt om de batterijen te vervangen. Rookmelders met batterijen die langer mee gaan zijn vaak iets duurder.

Rookmelders van de Action

Laten we eens kijken of de rookmelders van de Action door onze keuring komen. Bij Action kun je een rookmelder kopen van het merk Smartwares. Er zijn twee opties. Je kunt kiezen uit een rookmelder met een batterij die 1 jaar mee gaat voor €3,99 en een 3-pack met batterijen die 10 jaar meegaan voor €24,99. Beide voldoen aan de Europese eisen. Het zijn prima rookmelders die met een alarm met 85 decibel een goed signaal afgeven.

Rookmelders van de Action zijn dus prima als je niet te veel eisen stelt. Wil je de rookmelder koppelen of wil je ook een melding ontvangen op je smartphone dan kom je al snel uit op iets duurdere slimme rookmelders.

Plaats een reactie